Oda Haberleri

YAPILANDIRMADA BAŞVURU VE İLK TAKSİTİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

0 Yorumlar
1051
26 May 2023

YAPILANDIRMADA BAŞVURU VE İLK TAKSİTİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Bilindiği üzere 7440 sayılı Kanunla, dişhekimlerinin odalara ve odaların Birliğe olan borçlarının 31.05.2023 tarihine kadar başvurulması ve ilk taksitin Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi halinde yapılandırılması olanağı getirilmişti.

26.05.2023 tarihinde yayınlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştır. Söz konusu Karar ile sadece başvuru ve ilk taksitin ödeme süresi uzatılmıştır. Bu nedenle, Kanunun uygulamasına ilişkin olarak aşağıdaki hususun ayrıca açıklanmasında yarar görülmüştür.

7440 sayılı Kanun ve Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince, borcunu taksitle ödeyecek olanların, yapılandırma hakkını yitirmemeleri için, birinci ve ikinci taksitleri Temmuz ayı sonuna kadar ödemesi gereklidir.

Buna göre, yapılandırmadan yararlanabilmek için 03.07.2023 tarihine kadar başvurulabilecektir. Bu tarihe kadar başvuru yapanlar ve/veya borçlarının ilk ve ikinci taksitini 31.07.2023 tarihinde ödemeye başlayanlar yapılandırmadan yararlanabilecektir.

Belirtilen şartları yerine getirenlerin borçlarını azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir.

0.0
Son Düzenleme: -/-
İlgili Haberler: ÇALIŞMA İZİN GÖREV BELGESİNİN SÜRESİ UZATILDI VERBİS'E KAYIT SÜRELERİ UZATILDI EK ÖDEMEDEKİ ADALETSİZLİK GİDERİLMELİDİR FİLYASYONDA GÖREVLENDİRİLEN DİŞHEKİMLERİNE İLAVE ÖDEME VERİLMESİ KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN SÜRESİ UZATILDI SAĞLIK BAKANLIĞI 2020 YILI 3. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI SAĞLIK BAKANLIĞI 2020 YILI 3. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASI İLANI YAYINLANDI VERBİS'E KAYIT SÜRESİ UZATILDI e-İMZA VEYA MALİ MÜHÜR TEMİN SÜREÇLERİ DEVAM EDEN DİŞHEKİMLERİNİN BAŞVURU TALEBİ İnteraktif Vergi Da HALKBANKASINDAN MUAYENEHANELERE 6 AY ÖDEMESİZ 36 AY VADELİ KREDİ
YAPILANDIRMADA BAŞVURU VE İLK TAKSİTİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.