Oda Haberleri

5 MART 2024 TARİHLİ RESMİ GAZETE İLE YÖNETMELİK`TE DEĞİŞENLER

0 Yorumlar
1311
06 Mar 2024

 Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik'te yapılan kısmi değişiklikler,  05.03.2024 tarih ve 32480 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

         Buna göre;

  • Muayenehanelerde “ön izin” alınması zorunluğu kaldırılmıştır. Poliklinik, Merkez ve Hastane açılışlarında ise ruhsat öncesi “ön izin” alma zorunluluğu devam etmektedir.
  •  “Deprem Güvenlik Raporu” alma zorunluluğu, Muayenehaneler için kaldırılmış ise de Poliklinik, Merkez ve Hastaneler için bu zorunluluk “Deprem Dayanıklılık Raporu” adıyla istenmeye devam etmektedir.
  • Muayenehanelerde dişhekimi çalıştırılması mümkün hale gelmiştir.
  • Daha önce Merkez ve Hastane için zorunlu tutulan “hasta hakları birimi” poliklinik için de zorunlu hale gelmiştir.
  • Yönetmeliğin 24.maddesinde yer alan “Bilgilendirme ve Tanıtım” hükmü, 29/7/2023 tarihli ve 32263 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine atıfla düzenlenmiştir.
  • Dişhekimlerinin sertifika, yüksek lisans veya doktora belgesine dayanılarak, uzman olunduğu ilan edilerek meslek yürütemeyeceği, bu tür belgeler mesleğin icrasında uzmanlık belgesi olarak kullanılamayacağı açıkça vurgulanmıştır.
  • Mevcut sağlık kuruluşlarının tıbbi donanım ve personel standartları yönünden uyum süresi, 31/12/2024 tarihi olarak belirlenmiştir.
  • Hasta kayıtlarının elektronik ortamda tutulması ve verilerin
  • aktarılması ile ilgili yaptırımlarda bir değişikliğe gidilmediği görülmektedir.

Web sayfamızda  Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik değişiklikleri işlenmiştir.

Getirilen yeni düzenlemeler hakkında daha kapsamlı değerlendirme yapıldığında paylaşılacaktır.

0.0
Son Düzenleme: -/-
İlgili Haberler: KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİ YÖNETMELİĞİNDE İPTAL KARARI VERİLDİ 2024/2025 FERDİ KAZA SİGORTASI YENİLENDİ... TDB 2024 YILI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MUAYENE VE TEDAVİ ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ 2024 YILI AİDATLARI BELİRLENDİ FERDİ KAZA SİGORTASI YENİLENDİ. SAĞLIK HİZMETLERİNDE TANITIM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞERLENDİRME TOPLANT SAĞLIK HİZMETLERİNDE TANITIM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYINLANDI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ AİLE DİŞHEKİMLİĞİ PİLOT UYGULAMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI YAPILDI FERDİ KAZA SİGORTASI YENİLENDİ

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.