Oda Haberleri

TIBBİ ATIK BEYAN SİSTEMİ AÇILMIŞTIR

0 Yorumlar
4195
17 Þub 2016

“TIBBİ ATIK BEYAN SİSTEMİ” AÇILMIŞTIR

 2872 sayılı Çevre Kanunu dayanak olmak üzere 22.07.2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeği”  gereğince meslektaşlarımızın TABS üzerinden tıbbi atık beyanında bulunmaları gerekmektedir. Mevzuat gereğince her yeni yılın ilk haftası itibariyle ve Mart ayı sonuna kadar söz konusu beyanname aynı usul ile verilecektir; aksi takdirde idari para cezası ile karşılaşılma olasılığı vardır.

Meslektaşlarımız öncelikli olarak  http://online.cevre.gov.tr adresine girerek;  kayıt başlangıç bölümünü tıklayacaklardır. Bu bölümde muayenehane, merkez, poliklinik ayrımı yapılmaksızın tüm özel tıbbi atık üreticileri “Firma” olarak adlandırılmaktadır. Firma bölümüne tıklanıp devam sayfasında vergi numarası yazılarak “Vergi numarası Kontrol Et” butonuna basılacaktır. Bu aşamadan sonra çıkan kayıt forumu doldurularak kullanıcı adı ve şifresi talebinde bulunulacaktır. Kayıt formundan alınan çıktı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir. Kayıt formunda elektronik posta adresinin hatasız olarak belirtilmesi önemlidir; çünkü kullanıcı adı ve şifresi meslektaşlarımızın kayıt formunda belirtmiş olduğu  e-posta adreslerine gönderilmektedir. Meslektaşlarımız kullanıcı adı ve şifreleri ile tekrar  siteye girip  “Atık Beyanı” kısmını tıklayarak 2015 yılı içinde ürettikleri tıbbi atıklar ile ilgili beyanda bulunacaklardır. Beyanname sayfasının sol kısmında NACE kodu istenmektedir; uluslararası bir kod olan NACE  Dişhekimliği için 86.23.03 ‘tür; bu kısma 86.23.03 yazılması gerekmektedir. Miroğlu firması ile sözleşmesi olan meslektaşlarımız Miroğlu için D-9 kodunu işleyeceklerdir. Atıkları Belediyelerce toplanan meslektaşlarımızın Belediye kısmına Manisa/........ yazmaları gerekmektedir. Beyanname doldurulduktan sonra onay kodu talep butonuna basılacak, meslektaşlarımız yine e-posta adreslerine gelen onay kodunu ilgili bölüme yazarak onay butonuna basmak suretiyle net üzerinden beyan aşamasını tamamlamış olacaklardır.

 

Prosedür, beyandan alınan çıktının meslektaşlarımızca saklanmasını yeterli bulmaktadır.

    Bu beyan işlemi her yıl için yapılacak olduğundan; meslektaşlarımızın kullanıcı adı ve şifrelerini kayıt altına alıp muhafaza etmeleri önemlidir. Müteakip yıllarda sisteme aynı kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılacaktır. Uygulamanın yeni olması nedeniyle; tıbbi atık makbuzlarını kaybetmiş, makbuz alamamış v.b durumdaki meslektaşlarımız; yapmış oldukları tedavi ya da hasta sayılarına göre tahmini bir beyanda da bulunabilirler. Ancak sonraki yıllarda meslektaşlarımızın tıbbi atık makbuzlarını saklamaları ve bu doğrultuda beyanda bulunmaları önemli ve gereklidir.

     31 MART 2016 itibariyle sistem kapatılacaktır, bilgilerinize sunarız.

0.0
Son Düzenleme: 21 Aralk, 2016
İlgili Haberler: MUAYENE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (MBYS) HAKKINDA TIBBİ ATIK TAŞIMA KONTROL NUMARASI VE BEYAN İŞLEMLERİ HK TDB 26. ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ ONLINE KAYIT SİSTEMİ AÇILDI TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI KAPSAMI NELERDİR? ÖRNEK TIBBİ ATIK YÖNETİM PLANI
“TIBBİ ATIK BEYAN SİSTEMİ”

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.