Oda Haberleri

NORMALLEŞME SÜRECİNDE BİR ADIM DAHA

0 Yorumlar
658
05 Haz 2020

Covid 19 Pandemi mücadelesi sürecinde,Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun belirlediği acil diş tedavileri tanımına giren hastalarımıza, gerekli enfeksiyon kontrol önlemlerini alarak tedavi uygulayan özel muayenehane, merkez ve polikliniklerdeki dişhekimlerimize acil sağlık sorunlarının aksamaması için yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Pandemi sırasında Türk Dişhekimleri Birliği de 'Pandemi sırasında ve sonrasında  kamuda ve özel sağlık kuruluşlarında hasta bakma protokollerini' hazırlamış ve yayınlamıştır.

İster özel sağlık kuruluşlarında, isterse de kamuda olsun ağız ve diş sağlığı hizmetlerine devam edebilmek için Türk Dişhekimleri Birliği, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu tedavi protokollerine uygun önlemlerin alınmış olması gereklidir.

Son günlerde bazı gazetelerde ve sosyal medyada, normalleşme takvimi içerisinde, dişhekimlerinin 1 Eylül'de hasta kabulüne başlayacağına dair asılsız haberler dolaşmaktadır. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve de Türk Dişhekimleri Birliği'nin bu yönde bir kararı bulunmamakla beraber, ağız ve diş sağlığı tedavilerinin tümden durdurulması yönünde bir uygulama hiç bir zaman olmamış, sadece elektif tedavilerin ertelenmesi tavsiye olarak  bildirilmiştir.

17 Mart’tan bugüne ertelenmiş tedaviler nedeniyle halkımızın tedavi gereksinimleri artmıştır. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin hazırlamış olduğu 'hasta bakma protokolleri' rehberliğinde, hastalarımızın tedavi gereksinimleri karşılanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Türk Dişhekimleri Birliği

0.0
Son Düzenleme: -/-
İlgili Haberler: TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ VE DİŞHEKİMLERİ ODALARININ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK YÜRÜ DÜNYA DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ (FDI) KONGRESİ İKİNCİ KEZ İSTANBUL'DA YAPILACAK Sorunlarımızı Hep Birlikte Çözmek için İMZACI OL! KADEMELİ NORMALLEŞME 3. ETAP GENELGESİ YAYINLANDI HAZİRAN AYI NORMALLEŞME TEDBİRLERİ GENELGESİ YAYINLANDI BİRİKMİŞ ÜYE AİDATLARI DA AF KAPSAMINA ALINDI 17 MAYIS – 1 HAZİRAN 2021 ARASI KADEMELİ NORMALLEŞME TEDBİRLERİ GENELGESİ YAYINLANDI YÖNETMELİKLE İLGİLİ YENİ BİR DANIŞTAY KARARI BASIN AÇIKLAMASI DEMOKRASİNİN TEMEL GÜVENCESİ MESLEK BİRLİKLERİNE DOKUNMA! Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç, Medikritik`e konuştu... "Covid-19 Pandemisi ve Normalleşme Sürec
NORMALLEŞME SÜRECİNDE BİR ADIM DAHA

Henüz yorum yok...

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.